image

Idag presenterar vi en av konferensens fantastiska föreläsare och workshopledare – Anders Fager!

Anders Fager, är en författare från Stockholm. Innan han slog igenom som författare har han bland annat arbetat med spel och som officer. Hans första bok, skräcknovellsamlingen ”Svenska Kulter” kom 2009. Han har sen dess skrivit flera böcker, en serieroman, en barnbok och gjort en del arbete for andra medier som tv och spel. Hösten 2016 är han aktuell med en skräckföljetong på Storytel.

image

Anders skriver en diskbänksrealistisk skräck han menar ställer mycket högre krav på realism och trovärdighet än någonsin någon deckare. Allting i hans historier måste vara trovärdigt om det ska gå att få läsaren att tro på de monster och vålnader som befolkar dem. Anders föredrag om research tar upp vikten och av noggrann research, hur man tar reda på både de mest märkliga och vardagliga ting och hur bra research till sist hjälper din berättelse att skriva sig själv.

I sin workshop ta Anders upp de riktigt starka känslorna. Hur når vi dom i våra texter? Hur skildrar vi raseri, hunger, skräck eller lust när den tar över och blir allt vi kan tänka på? Hur skildrar vi dessa banala och basala känslor trovärdigt utan att förfalla till kyschor och nervösa fnissningar? En spännande workshop vare sig du skriver romans eller avgrundsdjup skräck, för det handlar om samma sak. Att älska det man skriver om och aldrig göra sig lustig över sig själv eller sin text.

Anmäl dig till Skriv2016!